Testlopp och hallpuls

Testlopp. 7 km med ett pulssnitt på ca 85% av maxpuls vilket för mig motsvarar ca 154. Detta är ett bra pass att köra dels om man är ute efter ett värde som indikerar hur man ligger till kapacitetsmässigt men samtidigt inte är lika jobbigt som ett maxlopp vore. Eftersom testet är submaximalt så ger denna typ av testlopp en större osäkerhet än vad ett maxlopp skulle innebära men vem tusan orkar riva av återkommande maxlopp under grundträningen. Sen får man ta i beräkningen att man under grundträningen ofta är rejält nedtränad varpå testloppen inte anger den kapacitet man skulle kunna få ut om man la in lättnad i träningen. Men likaväl, ett roligt sätt att kolla hur man ligger till. Brukar köra detta test var tredje vecka under grundträningen. Brukar även mäta vilopulsen i hallen (”hallpuls” innan jag ger mig iväg. Vill se om det finns en korrelation mellan vilopuls och resultat på testloppet.

41 i hallpuls (vilket är lågt och bra). Ett testloppsvärde som indikerar att jag stått still sedan sommaren. Jaha. Optimisten i mig tänker att detta är första träningsveckan efter den där formdödande semestern. Pessimisten undrar när det ska lossna. Påminner mig själv om att jag inte måste tro på mig själv. Inte alltid. Inte just nu.

Nöjd med att ha fått till sju tröskelmässiga km cyklar jag hem och firar med en hemmagjord gainer med banan och lingon. Ser på en dokumentär om Bill Clinton otrohetsaffärer på 90-talet. Han hade det inte lätt under den perioden. Inte Hillary heller kan man tro. Men de red ut stormen och verkade komma ut på andra sidan med kraften i behåll. Inspirerande.

Om Anders Herrmann

Idrottspsykolog, löpcoach och föreläsare. Boende i Uppsala men tar uppdrag över hela Sverige. Epost: andersherrmann@gmail.com
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.