It´s my party

Det är min fest och jag gör vad jag vill på den. Om jag vill dra till skogs och välja de snårigaste snåren att springa bland så är det den vägen jag tar, just där i vägskälet. Beslutet kan ha planerats långt innan, men ofta fattar jag beslutet när jag väl är där. Oftast är det så, att vart jag ska det får jag se när jag är där. Ibland tar jag den breda vägen, det enkla valet. Trots allt. Allegorin till själva livet kan inte vara mer uppenbar.

Men allt som betyder något är att jag väljer. Friheten att välja är bland det vackraste i detta liv och på min fest väljer jag som jag vill. Ingen hänsyn behöver tas för jag är där ensam. Inte alltid men oftast. Bara jag och ljudet av mina egna andetag, ibland konkurrerande med de vackra tonerna från något bortglömt indieband från 90-talets slut. Ibland susar jag fram i 4-fart, ibland framlufsande i 6-fart. Oftast något mitt emellan. Det är den bästa av känslor att kunna ta mig fram löpande, i den fart som själen och kroppen vill. Som en sång med Ulf Lundell. Frihet och de öppna vidderna, redo att korsas och tas in. Ute på vägen igen. Utanför murarna. Mina regler, min tid, min frihet.

Det är min fest och jag tänker som jag tänker. Låter tankarna komma och gå. Katastroftankar blandas med dagdrömmar om vänner, kärleken och idrott, idrott, idrott – denna drog, detta underbara gift.  Tankar om livet, vårt korta men i grunden fria liv. Allt vi har är en massa tid, och detta är min tid att tillåta tankarna invadera mig, tänkas klart. Reflektion och oro, i en fri blandning.

Det är min fest och jag känner som vill. Jag känner som jag känner och låter mig själv vila i det. Jag är som jag är. I befintligt skick. Känslolägena kommer och går. Sorg och uppgivenhet. Eufori och hopp. De pendlar, svänger som de vill, känslorna. Visioner i mitt huvud när jag ser henne framför mig, leende. Kärlek. Sorg över att inte alltid våga vara den jag vill vara. Hänförd av naturen, berörd näst intill tårar. Det är min fest och jag gråter om jag vill, även om jag är lycklig. Faktiskt.

Om Anders Herrmann

Idrottspsykolog, löpcoach och föreläsare. Boende i Uppsala men tar uppdrag över hela Sverige. Epost: andersherrmann@gmail.com
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.