”Milen under 40” och ”Milen under 50”

Milen under 40

Att göra milen under 40 minuter är en dröm för många löpare samtidigt som det är relativt få som faktiskt lyckas, trots många försök och åratal av träning. Min erfarenhet är väldigt många fler skulle klara detta mål med en smartare och mer specialanpassat träningsupplägg med mycket fokus på rätt fart vid intervallträningen och periodisering av veckovolymen.

Jag har sett löpare kapa så mycket som 3–4 minuter på en säsong genom att ändra sina träningsrutiner gällande t ex intervallupplägg (själv gick jag från 39.53 till 34.46 på ett år genom att ändra just intervallträningen och långpassrutinerna). Självklart svarar alla löpare olika på träning men lite grova riktlinjer är att om du siktar på att göra milen under 40 inom ett halvår bör du åtminstone idag kunna göra milen idag på ca 43 minuter. Om du vill träna ett år inför försöket bör du göra milen på åtminstone ca 45 minuter idag. Du bör också ha möjlighet att träna löpning eller annan kondition minst 3–4 timmar/vecka men även här kan det variera mellan individer.

 

Milen under 50

Att göra milen under 50 är något som jag hävdar att väldigt många löpare klarar med smart träning utan att denna träning behöver vara alltför omfattande. Till skillnad från att göra milen under 40 minuter behövs här sällan de där riktigt snabba (och tuffa!) intervallerna utan fokus ligger ofta på att lära sig att springa längre pass, även om vi såklart tränar intervaller även här. Vill man göra milen under 50 minuter så innebär det dessutom ofta att man kan kapa mycket mer tid på ett år en vad man kan om man vill göra milen under 40, ibland så mycket som 10 minuter! Precis som de löpare med sub40-drömmar så varierar det mellan individer hur lång tid och med hur mycket träning man behöver för att nå målet. En riktlinje är att du med ett halvårs träning bör kunna göra milen på högst 55 minuter och med ett års träning bör vara god för åtminstone 60 minuter på milen.


  Paketet ”Milen under 40” och ”Milen under 50” innehåller följande:

  • Kartläggning över hur din nuvarande träningsrutin ser ut och vilken kapacitet du har just nu
  • Vi bestämmer tillsammans när och vid vilken tävling du ska göra ett försök att göra milen under 40 minuter/50 minuter
  • Framtagandet av en översiktlig plan över träningen fram till sub40/sub50-försöket
  • Personligt anpassade träningsprogram. Du får här för träningsprogram för två veckor i taget där du får återkoppla hur träningen har gått som i sin tur formar kommande träningsperioder
  • Kontinuerlig kontakt via epost, Messenger eller motsvarande
  • Mental rådgivning inför t ex tuffare intervallpass
  • Du köper paketet som ett engångsköp och får då ett lägre pris i jämförelse om du hade betalat månadsvis utan bindningstid

Priser:

  • 6 månader: 2000 kr (jämförelsepris: 333 kr/månad)
  • 12 månader: 3800 kr ((jämförelsepris: 317 kr/månad)

(ordinarie pris per månad är 399 kr/månad)


Hör av dig för mer info!

info@andersherrmann.se