Videoserie om aktivering av stabiliserande muskler för löpare–Del 5: Stående benpendling

Vi är nu förhoppningsvis redo att börja kombinera ihop de olika stabiliserande musklerna och utföra en dynamisk rörelse som liknar något vi löpare faktiskt gör när vi springer. Stående benpendling ställer krav på rygg- och bäckenstabilitet när vi nu utför en större och mer komplex rörelse och är även bra balansträning.

Försök lyfta bäckenet över stödjebenet och undvika att fälla överkroppen i sagittalplanet (dvs framåt/bakåt) eller tippa bäckenet i horisontalplanet (höger/vänster). För större utmaning prövar du att undvika att fixera blicken på en specifik punkt eller etter värre, blunda! Du kan även gå upp på tå i framåtläget. Kör 2-3 x 25 st pendlingar per ben.

Lycka till!

 

Om Anders Herrmann

Idrottspsykolog, löpcoach och föreläsare. Boende i Uppsala men tar uppdrag i hela Sverige. Epost: info@andersherrmann.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


− 4 = tre