Videoserie om aktivering av stabiliserande muskler för löpare – Del 6: Step-up

Idag ska du försöka utföra en bedrägligt enkel övning för aktivering och mobilisering av GMax – step-up. Stå med en fot på en låg höjd (t ex en step-up-bräda) och ta sedan ett kliv upp på brädan med andra foten. Det kan låta enkelt men det är flera saker som du måste tänka på. Dels ska du känna kraften från foten upp till bäckenet genom hela rörelsen. Det är svårare än man tror, särskilt om man har en aktiv GMax. Det andra är att knäet inte får vika inåt under hela rörelsen. Du får heller inte fälla överkroppen framåt (ett bra sätt för kroppen att ”slippa” använda GMax). En bra bild av hur övningen ska genomföras är att du ska tänka dig ett rep som är fäst i svanskotan och som dras rakt uppåt under rörelsen. Ha fullt fokus på hur det känns i den arbetande sätesmuskulaturen. Kör 2-3 x 10 per ben

Lycka till!

 

 

Om Anders Herrmann

Idrottspsykolog, löpcoach och föreläsare. Boende i Uppsala men tar uppdrag i hela Sverige. Epost: info@andersherrmann.se
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


− 3 = två